TAGER DU ANSVAR NOK NÅR DET KOMMER TIL DIN KROP OG SUNDHED?

Selvfølgelig gør du det! Du gør det efter bedste evne og gør hvad du tror på eller bliver bedt om - men er det godt nok?

Min påstand er at alle tænker over deres krop og deres sundhed uanset hvor sund eller usund man nu engang er. Det at være sund kræver de rigtige forudsætninger og dertil er jeg som fysioterapeut med til at kunne påvirke netop din forudsætning for at være sund og god mod din krop.


Fysioterapeuten, sygeplejersken, lægen har alle en direkte kontakt med patienten/borgeren/klienten og dertil følger et ansvar. Jeg har et ansvar overfor dig som min patient/klient når du kommer til mig med smerter eller problemer, som du har brug for hjælp til at løse. Derfor skal den behandling jeg giver dig være af så høj kvalitet som mulig.


Jamen er behandlingen ved en sundhedsprofessionel ikke altid af højeste kvalitet?


Nej, det er den ikke. Vi er alle mennesker og dertil følger forskelle i ambitionsniveau og forudsætninger. Forskelle på uddannelsesniveau og kvaliteten af uddannelserne, og hvor meget hørte den studerende egentligt efter i løbet af sin uddannelse? Nok til at komme igennem, men nok til at være god?


Når det kommer til kroppen og sundhed er den bedste handling eller behandling, den der virker. Det er dumt at tage forkerte piller resten af livet, hvis én rigtig pille er nok. Der er dumt at få akupunktur i flere år, hvis 3 måneders træning kunne fjerne problemet permanent. Dertil har vi forskningen, som hjælper alle sundhedsprofessionelle med at handle ud fra hvad man ved virker, istedet for det vi tror virker.

- Man skal ikke tro, man skal vide


Hvorfor vælger den sundhedprofessionelle en forkert behandling til dig?


Hvis du modtager en ineffektiv behandling, er det formegentligt stadigvæk med troen på, at det var den bedst mulige behandling og den "rigtige" behandling kan godt slå fejl.


I skrivende stund er det d. 26. august 2018 og PubMed har over 27 millioner indekserede artikler. PubMed er den mest brugte database hvor forskning bliver kogt ned til artikler og udgivet. Chancen for at der findes forskning og dermed viden som kan hjælpe dig med at blive rask, er ret stor og derfor er det vigtigt vi bruger den viden.


Hvad er det bedste du kan gøre for din sundhed?


Det er i min optik utrolig vigtigt at tage stilling til hvor man får sin viden fra ift. egen sundhed. Man kommer ikke langt med at vælge det man tror på, det man synes lyder rigtigt eller den hurtige løsning, hvis det i sidste ende ikke virker og derfor potentielt er skadeligt. Man skal være kritisk overfor den behandling man modtager, hvis behandlingen ikke virker, så er det ikke din skyld. Stil spørgsmål til din behandler, det er ok at give udtryk for sin egen holdning til behandlingen.


I dagens Danmark er der rigtigt mange fysioterapeuter, læger, PhD'er, personlige trænere og andre kloge mennesker, som er med til at bidrage til et sundhedsforum, som er baseret på viden og ikke anekdoter og tro.


Jeg vil med denne blog give mit bedste bud på et forum, der kan hjælpe din krop og din sundhed. Dette skriv vil være det eneste skriv uden referencer, der vil i eftertiden altid være belæg for påstanden, så du kan vide dig sikker på at mit skriv er værd at læse og altid kan læse referencerne for uddybende information.

Venligst

Simon Thor Bertram Larsen

#SlutMedDårligFysioterapi.